Riiki ja Nylen Divarimestaruuskilpailussa Tampereella

5.4.2023

Tomi Riiki ja Jonathan Nylen osallistuivat la 1.4. Divarimestaruuskisoihin (8-pallo) Tampereella. Kisaan oli ilmoittautunut jopa 93 pelaajaa ja näin ollen pelipaikkojakin oli kaksi; Galaxy Center ja Space Bowling.

Tomi sijoittui hienosti jaettu 33. sijalle pelaten ottelunsa Galaxy Centerissä. Kilpailutauko tämän tason turnauksista näkyi vielä ensimmäisessä ottelussa, jonka vastustaja vei 5-3. Sen jälkeen peli alkoikin kulkea hienosti Tomin ottaessa kaksi peräkkäistä voittoa, joista toinen kovaa naisten maajoukkuepelaajaa Riikka Väyrystä vastaan ratkaisevassa viimeisessä erässä lukemin 5-4. Ottelussa pääsystä 32:n parhaan joukkoon Riiki ei ikävä kyllä pystynyt omaan parhaaseen peliinsä ja vastustaja eteni erin 5-1 cup- peleihin.

Tomi kommentoi, että kipinä syttyi taas näihin peleihin ja tulemme näkemään hänet varmasti ensi syksynä mukana uuden kauden turnauksissa.

Nylen aloitti oman urakkansa Space Bowlingissa vahvasti selvällä 5-1 voitolla Johanna Vartiaisesta, joka hänkin on yksi naisten maajoukkuepelaajista. Seuraavalla kierroksella vastaan asettuikin rankingin ykkönen Sasu Raudas, jota vastaan Jonathanilla oli äärimmäisen tiukka peli. Nylenin alun vahva 3-0 johto vaihtui hetkessä 3-4 tappioasemaan vastustajan käyttäessä avautuneet tekopaikat tehokkaasti hyväkseen, mutta Jonathan pystyi nousemaan vielä hienosti 4-4 tilanteeseen. Jännittävässä viimeisessä erässä Jonathan oli jo tyhjentämässä pöytää pussittamalla oman viimeisen pallon, mutta päälleveto ratkaisevalle kasipallolle jäi vajaaksi ja puoliksi maskiin. Kasin pussittaminen ei onnistunut ja vastustaja pääsi pöydälle tyhjentäen kaikki paitsi viimeisen pallon, jolla teki safetyn. Jonathanin hyppylyönti onnistui kohdepallon mennessä pussiin, mutta samalla meni myös kivipallo ja näin ollen äärimmäisen harmittava 4-5 tappio.

Seuraava peli alkoikin heti edellisen päätyttyä ja myös se päättyi niukkaan 4-5 häviöön. Loppusijoituksena jaettu 65. sija. Nylen suhtahtui kuitenkin peleihin positiivisesti saaden niistä paljon hyvää kokemusta jatkoon. Seuraavana tavoitteena hänellä onkin 9-pallon SM- kisat Tampereella huhtikuun lopulla.

Pelipaikkana Galaxy Center oli pelaajien mielestä haastava, koska pöydät olivat osin erimerkkisiä ja sijoitettu turhan lähelle toisiaan tehden omasta pelirytmistä rikkonaista.

Tulokset