Svarvars ja Kiviniemi junioreiden 9-pallon SM- kisoissa

22.5.2023

Frida ja Konsta osallistuivat Keravalla 29.4. järjestettyihin 9-pallon alle 18-vuotiaden SM- kisoihin kummatkin ensimmäistä kertaa. Mukana oli uuden tilanteen mukana tuomaa jännitystä, mutta hienosti VaBi:n nuoret suoriutuivat. Mukana oli ennätykselliset 22 osallistujaa ja kuulemma vuosiin ei ole vastaavaa koettu. Parhaimmillaan mukana SM-kisoissa on ollut noin 25 nuorta, joten hyvin lähelle sitä päästiin.

Frida sijoittui jaetulle sijalle 17. pelaten ensimmäisen pelinsä jo SM-kisojen vakiokävijöihin kuuluvaa Miro Baggea vastaan. Miro voitti ottelun 7-1. Toisessa ottelussa vastaan tuli Keuruun Otto Viljakainen ja heidän pelistä muodostui todellinen jännitysnäytelmä, joka ratkesi kontraerässä viimeisillä palloilla keuruulaisen hyväksi ja näin ollen niukin mahdollinen tappio 6-7.

Konsta aloitti turnauksen vahvasti 7-2 voitolla Lappeenrannan Joonas Teittistä vastaan ja seuraavalla kierroksella kaatui Mikkelin Aleksi Kuuslehto 7-5. Kolmannella kierroksella pääsystä cup- peleihin vastaan tuli junioreiden MM- pronssimitalisti Jori Narvola, joka voitti virheiden sävyttämän pelin 7-1. Ratkaisevassa Loser Qualificationissa tuli myös tappio 7-2 ja kisat päättyivät siihen. Konstan tuloksena jaettu 9. sija.

Kisoista Frida ja Konsta saivat kuitenkin arvokasta kisakokemusta ja ovat varmasti innolla mukana myös tulevissa SM- koitoksissa.

Tulokset