Kiviniemi 5. ja Svarvars 25. Haastajasarjan avauksessa Tuusulassa

3.9.2023

Haastajasarjan syyskausi käynnistettiin lauantaina 2.9.2023 Tuusulan Keilahallissa 46:n pelaajan voimin. Pelimuotona oli 9-pallo ja alkusarjan pelit pelattiin neljään voittoon ja ja cup-pelit viiteen voittoon. Tämä osoittautui hyväksi määräksi, sillä pelit etenivät mukavasti ja aikataulussa koko päivän ajan.

Vaasa BIlliardia edustamassa olivat Konsta Kiviniemi ja Frida Svarvars. Konsta sijoittui hienosti viidenneksi ja Frida sijalle 25.

Konstan ensimmäinen peli päättyi 4-0 voittoon. Vastustaja pelasi hyvin, mutta teki muutamia virheitä, jotka Konsta käytti tehokkaasti hyväkseen. Toisessa pelissä vastaan tuli toinen junioripelaaja, joka aiemmin päivällä oli voittanut Fridan. Konstan hyvä vire jatkui myös tässä ottelussa ja oli menossa jo kohti 4-1 voittoa, mutta ratkiseva ysipallo meni ohi ja vastustaja kavensi. Tästä sisuuntuneena Konsta hoiti seuraavan erän ja 4-2 voiton varmistaen samalla paikkansa 16-cupiin. Cupin ensimmäinen peli oli täydellistä Konstan dominointia, josta selkeä 5-0 voitto. Puolivälierä (QF) alkoi tasaisissa merkeissä kummankin viedessä erävoittoja vuorotellen. Konstalla oli mahdollisuudet edetä jo 3-1 johtoon, mutta pienet pussitusvirheet ratkaisevilla hetkillä antoi vastustajalle mahdollisuuden tulla mukaan peliin. Konstalla oli ensimmäisenä mahdollisuus ratkaista peli, mutta vastustaja kampesi väkisin 4-4 tilanteeseen ja kontraerään. Siinä Konstalle tuli käsipallon vuoksi loistava sauma voittaa peli nelos-ysi- kyydillä, mutta ysi pomppi haageista ulos. Pelin ratkaisu nähtiin kutospallolla, joka oli vaikeasti kulmapussin edessä seiskan ja ysin blokatessa hyvät pussitus- ja lyöntilinjat. Konsta teki hyvän safetyn jättäen kaikki pallot lähekkäin toisiaan, mutta epäonneksi kutos-ysi- kyyti pitkään ristikulmaan jäi vapaaksi ja tämän vaikean pussituksen vastustaja onnistui tekemään ja voittamaan pelin 5-4. Kaiken kaikkiaan hieno suoritus Konstalta kauden ensimmäiseen Haastajasarjan kisaan ja ansaittu 5. sija.

Frida aloitti oman urakkansa toista junioripelaajaa vastaan ja peli alkoi tasaisissa merkeissä. Pientä alun hermostuneisuutta oli aistittavissa kummastakin pelaajasta ja muutamat ratkaisevat ysipallot menivät kummaltakin ohi. Pelin edetessä pallot alkoivat löytää pussiin, mutta hyvästä taistelusta huolimatta vastustaja vei pelin 4-2. Seuraavassa pelissä pöydällä olikin sisuuntunut Frida, joka jatkoi hyviä otteitaan, hyödynsi vastustajan virheet ja voitti matsin 4-2. L4- kierroksella Frida joutui peli alussa alakynteen ja oli 1-3 tappiolla. Hän kuitenkin onnistui pakottamaan pelin 3-3 tilanteeseen hienoilla ysin kyydityksillä. Viimeinen erä meni harmittavasti kuitenkin vastustajalle ja lopputuloksena sija 25.

VaBi onnittelee molempia hienosti menneistä kisoista!

Tulokset