9-pallon Juniorikilpailut Vaasassa oli menestys

25.5.2023

Vaasa Billiard isännöi ensimmäistä kertaa SBIL:n alaiset juniorikilpailut Vaasassa 21.5.2023. Kilpailu oli muutoinkin erityislaatuinen, koska pystyimme SBIL:n erillispäätöksellä ottamaan mukaan pelaajia myös Ruotsista.

Kilpailuun osallistui yhteensä 11 pelaajaa, johon saimme todella vahvan osanoton Vaasa Billiardin omista junioreista. Heitä ilmoittautui kisaan mukaan yhteensä seitsemän, joista nuorimmainen vasta seitsemänvuotias. Ulkopaikkakuntalaisista vieraaksemme saapui lisäksi yksi juniori Keuruulta. Ruotsin Uumajasta pelaamaan saapui kolme innokasta pelaajaa, joten kisassa oli mukana aitoa kansainvälistä fiilistä! Vaasan ja Uumajan välillä on ollut jo pitkään hienoa yhteistyötä aikuisten biljardin parissa, joten on suuri ilo laajentaa yhteistyö nyt myös junioritoimintaan. Toivottavasti saamme tästä aikaiseksi hienon perinteen.

Ryhmäkuva ennen kilpailua

Kisat vietiin läpi kahdessa lohkossa, joista kummastakin pääsi kaksi pelaajaa jatkoon neljän cuppiin mitalipeleihin. Lohkojako antoi mahdollisuuden kaikille pelata useamman pelin ja olikin hienoa nähdä kuinka hyvin nuoret jaksoivat keskittyä kaikkiin peleihinsä läpi turnauksen.

Kisoissa koettiin suuria tunteita niin hienojen yksittäisten lyöntien, lyöntisarjojen kuin myös epäonnistuneiden lyöntien vuoksi, mutta nämä kaikki kuuluvatkin olennaisena osana lajiin. Turnauksessa vallitsi positiivinen, rento tunnelma ja kaikilla pelaajilla oli hienoa fair play -henkeä mukana.

Kilpailun voitti Uumajan Jonah Kramer, joka ei hävinnyt peliäkään turnauksen aikana. Todella vakuuttavaa tekemistä Ruotsin juniorimestaruuskilpailuiden kaksinkertaiselta pronssimieheltä. Hopealle taisteli hienosti Vaasa Billiardin Konsta Kiviniemi ja pronssille Aleksi Rajala (VaBi) sekä Otto Viljakainen (KEBIC).

Tulokset:

Lohko 1

Lohko 2

Cup 4

Tulosluettelo

Voittaja Jonah Kramer, Umeå Biljardklubb
Hopealla Konsta Kiviniemi, Vaasa Billiard
Pronssille Otto Viljakainen KEBIC ja Aleksi Rajala Vaasa Billiard